Wetswijziging subsidieregeling verduurzaming VvE

Wetswijziging subsidieregeling verduurzaming VvE

Goed nieuws voor verenigingen van eigenaars! Vanaf 2024 zal de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) worden aangepast en uitgebreid. Deze wetswijziging biedt veelbelovende mogelijkheden voor subsidie bij verduurzaming, voor verenigingen van eigenaars (vve’s), maar ook voor wooncoöperaties en woonverenigingen.

Wat houdt de Subsidieregeling verduurzamen VvE in?

Vanaf 1 januari 2024 zullen er nieuwe kansen ontstaan voor verenigingen van eigenaars om subsidie aan te vragen voor verduurzamingsprojecten. De SVVE wordt uitgebreid, waardoor er nog meer mogelijkheden zijn om financiële ondersteuning te krijgen bij het verduurzamen van woningen en gebouwen.

Met deze wetswijziging wil de overheid een extra stimulans geven aan het verduurzamen van het vastgoed in Nederland. Duurzaamheid staat hoog op de agenda en het is belangrijk dat verenigingen van eigenaars hieraan bijdragen.

Wat betekent dit voor verenigingen van eigenaars?

Voor verenigingen van eigenaars brengt deze wetswijziging voordelen met zich mee. Het wordt financieel aantrekkelijker om verduurzamingsmaatregelen te treffen, zoals het isoleren van woningen, het plaatsen van zonnepanelen of het vervangen van oude verwarmingssystemen.

U kunt subsidie aanvragen voor meerdere duurzaamheidsonderzoeken en -adviezen

Een van de belangrijkste wijzigingen in de Subsidieregeling verduurzaming voor VvE’s is dat u vanaf 1 januari 2024 subsidie kunt aanvragen voor meerdere duurzaamheidsonderzoeken en -adviezen. Dit betekent dat u financiering kunt krijgen voor meerdere experts om uw gebouw te analyseren en aanbevelingen te doen over hoe u uw energieverbruik kunt verminderen. Door gebruik te maken van deze subsidie kunt u een gedegen plan opstellen om stap voor stap uw VvE te verduurzamen.

U kunt nu ook los subsidie aanvragen voor procesbegeleiding, en dat is niet meer gekoppeld aan een advies of Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP). Bovendien kunt u nu subsidie krijgen voor extra onderzoeken, zoals een energieadvies of asbestonderzoek.

U kunt subsidie aanvragen voor basislaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen

Daarnaast is een andere belangrijke wijziging in de regeling dat u subsidie kunt aanvragen voor basislaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Dit betekent dat u financiële steun kunt krijgen om laadpalen te installeren in de buurt van uw gebouw, zodat bewoners met elektrische voertuigen gemakkelijk hun auto kunnen opladen.

U kunt een bonussubsidie krijgen voor isolatiematerialen gemaakt van biogrondstoffen

Een extra stimulans om uw gebouw te verduurzamen is dat u vanaf 1 januari 2024 een bonussubsidie kunt ontvangen als u gebruikmaakt van isolatiematerialen die zijn gemaakt van biogrondstoffen. Dit betekent dat als u ervoor kiest om duurzame isolatiematerialen te gebruiken, zoals materialen gemaakt van gerecycled papier of hennepvezels, u recht heeft op extra financiële ondersteuning.

De subsidie voor oplaadpuntenadvies wordt verlengd tot 2027

Een ander belangrijk onderdeel van de uitbreiding van de SVVE-regeling is dat de subsidie voor oplaadpuntenadvies wordt verlengd tot 2027. Dit betekent dat VvE’s langer de tijd hebben om subsidie aan te vragen voor het verkrijgen van advies over het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Met steeds meer mensen die overstappen op elektrisch rijden, is dit een waardevolle ondersteuning voor VvE’s die willen inspelen op deze groeiende behoefte.

Versoepeling van minimale isolatie-eisen voor de verduurzaming van monumenten

Ook worden de minimale isolatie-eisen voor de verduurzaming van monumenten versoepeld. Deze wijziging in de regeling maakt het eenvoudiger voor VvE’s met historische gebouwen om subsidies aan te vragen en duurzaamheidsmaatregelen te nemen zonder afbreuk te doen aan de architectonische integriteit van hun panden.

Hoe kunt u gebruik maken van de SVVE?

Met deze aanpassingen in de SVVE maakt u uw VvE klaar voor de toekomst én draagt u bij aan een duurzamere wereld. Om gebruik te kunnen maken van de SVVE is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorwaarden en de aanvraagprocedure. Het indienen van een subsidieaanvraag kan complex zijn, maar met de juiste kennis en ondersteuning kunt u hier succesvol mee omgaan.

Bent u klaar om te verduurzamen? Dan is het raadzaam om een deskundige in te schakelen die u kan begeleiden bij het aanvragen van de subsidie. Twinss VvE beheer kan u helpen bij het opstellen van een gedegen plan, het verzamelen van alle benodigde documentatie en het indienen van de aanvraag.

Subsidieregeling verduurzamen VvE

Ontdek hoe de Subsidieregeling verduurzamen VvE uw vereniging van eigenaren kan helpen bij het financieren van duurzame projecten en innovaties. Voor meer informatie over de Subsidieregeling verduurzamen VvE en hoe deze uw VvE kan ondersteunen, neemt u gerust contact met ons op.

Laat u goed informeren over de voorwaarden en de aanvraagprocedure, zodat u gebruik kunt maken van de SVVE en kunt investeren in een energiezuinige en milieuvriendelijke leefomgeving!