verenigen-van-belangen

Financieel beheer VvE

Wij gaan voor een 10

Financieel beheer VvE in goede handen

Het financieel beheer VvE kan een tijdrovende klus zijn. Het financiële VvE beheer uitbesteden aan een professionele VvE beheerder biedt uitkomst. Twinss VvE beheer verzorgt graag het beheer van de gehele financiële administratie van uw VvE.

Waarom Twinss VvE beheer inschakelen voor het financieel beheer?

Weet u of uw huidige beheerder dubbele controles kent en dubbele autorisaties bij betalingen gebruikt? Heeft het financieel beheer bankrekeningen op naam van de VvE? Kan het reservefonds van uw VvE worden aangesloten op de meerjarenonderhoudsbegroting? Klopt de jaarlijkse reservering van het reservefonds van de VvE wel? Dit zijn slechts enkele belangrijke zaken om te controleren binnen het financieel beheer van uw VvE.

De financiële medewerkers van Twinss VvE beheer weten alles van goed financieel vastgoed beheer en nemen u graag het werk uit handen. Met het financieel beheer van Twinss VvE beheer is de administratie van uw VvE altijd in orde en up-to-date.

Werkzaamheden van de financiële administratie VvE

De werkzaamheden, die wij kunnen verzorgen voor de financiële administratie van uw VvE, zijn zeer divers. Afhankelijk van de situatie en wensen, kunt u denken aan:
• Bankrekeningen op naam van de vereniging van eigenaars.
• Dagelijks bijwerken van de dagboeken.
• Aansluiten van factuurstromen op onderliggende contracten, reparatieverzoeken, schadeverwerking en andere opdrachten.
• Opstellen van de jaarrekening.
• Aansluiten van de meerjarenonderhoudsbegroting op de laatste stand van het reservefonds van de VvE.

Goede controle voorkomt financiële verrassingen

Als VvE zit u natuurlijk niet te wachten op financiële verrassingen. Twinss VvE beheer heeft het financieel beheer zo ingericht dat de controle optimaal is.
• Inkoopfacturen worden volgens betalingsprotocol voorgelegd aan belanghebbende bestuursleden. De betalingen worden volgens een ‘zes ogen’ principe gecontroleerd en verricht onder dubbele autorisatie.
• Diverse keren per jaar vinden toezichthoudende controles plaats voor een sluitende jaarrekening. 85% van onze jaarrekeningen krijgt zonder aanpassingen een akkoord van de kascommissies.
• Dankzij onze digitaal gevoerde administratie en de online module zijn de geldstromen binnen uw VvE navolgbaar en controleerbaar.

Beheer MJOB reservefonds

Iedere VvE is verplicht een reservefonds in financieel beheer te hebben. Vaak is het lastig de hoogte van de jaarlijkse reservering voor het reservefonds VvE vast te stellen. Wij zorgen dat de meerjarenonderhoudsbegroting jaarlijks kan worden aangesloten op de standen van het reservefonds. Zo is het altijd duidelijk of er voldoende liquide middelen zijn voor toekomstig onderhoud en of de begroting voor het huidige reservefonds nog klopt. Dit is een belangrijk onderdeel van het financieel beheer.

Incassobeheer VvE

Vriendelijk doch strikt. Zo typeren wij ons incassobeheer. Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen. Wij zijn ons namelijk bewust van de risico’s die een VvE loopt als eigenaren niet (tijdig) betalen. Beheer van een strak debiteurenbeleid VvE zorgt ervoor dat de risico’s minimaal blijven. Twinss VvE Beheer verzorgt het incassobeheer voor uw VvE en treft, indien nodig, (rechts)maatregelen jegens de wanbetaler. Wij voeren het incassobeheer uit conform het wettelijke incassobeleid en in samenwerking met een incassogerechtsdeurwaardersbureau.