Wat houdt de Notificatieregeling oplaadpunten in voor een VvE?

Voor VvE’s wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Soms is het echter een uitdaging om tot vaste afspraken te komen. De overheid wil deze procedure versnellen en daarom doet zij er alles aan om belemmeringen voor de uitvoering van duurzame ideeën weg te nemen. De Notificatieregeling oplaadpunten VvE is daar een voorbeeld van. Met de invoering van deze wetgeving kan binnenkort  iedere huiseigenaar zelf kiezen voor laadpalen bij een VvE beheerde parkeerplaats. De bewoner hoeft alleen de VvE te informeren.

VvE’s kunnen nu gemakkelijker laadpalen plaatsen

Dit dankzij de Notificatieregeling oplaadpunten VvE. De regeling geldt voor VvE’s met tien of meer parkeerplaatsen en maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van de gemeente een laadpaal te plaatsen. VvE’s dienen zich ervan bewust te zijn dat de Notificatieregeling oplaadpunten VvE

hen weliswaar de mogelijkheid biedt om oplaadpunten te plaatsen, maar dat zij daarvoor nog wel de nodige moeite moeten doen. De VvE moet zelf een aanvraag indienen bij de netbeheerder en plannen opstellen voor de kosten en het onderhoud van de oplaadpunten.

VvE’s kunnen naast duurzaamheid ook financieel voordeel halen uit laadpalen

Door laadstations te plaatsen kunnen VvE’s hun appartementencomplex aantrekkelijker maken voor potentiële kopers en huurders, waardoor de waarde van de woningen kunnen stijgen. In vergelijking met opladen bij openbare oplaadpunten kunnen bewoners van appartementencomplexen hun auto voordeliger opladen.

Een cruciale stap in het bevorderen van duurzaamheid en het vergemakkelijken van elektrisch rijden is de installatie van laadpalen bij een VvE. Nederland komt een stap dichter bij het behalen van de klimaatdoelstellingen door de belemmeringen voor de overstap naar elektrische voertuigen te vermeerderen.

Notificatieregeling oplaadpunten VvE samengevat

De overheid wil elektrisch rijden stimuleren door de drempels ervoor te verlagen. Cruciaal onderdeel van deze plannen is de Notificatieregeling oplaadpunten, die leden van Verenigingen van Eigenaren toestemming geeft om een laadpaal te plaatsen op het parkeerterrein of in de garage van de VvE. Individuele bewoners van appartementencomplexen kunnen voortaan hun elektrische voertuigen opladen in de garage of op het parkeerterrein van de VvE.

Bent u lid van een VvE en overweegt u laadpalen in uw garage of op uw parkeerplaats te plaatsen? Neem dan contact op met uw Twinss VvE beheer voor meer informatie over de tarieven en mogelijkheden. Neem dan contact met ons op en ontdek wat Twinss VvE beheer voor u kan betekenen!

< TERUG