Bent u klaar voor een duurzame VvE in 2024?

Het is meer dan ooit nodig om stappen te ondernemen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en het gebouw milieuvriendelijker te maken nu de opwarming van de aarde en de klimaatverandering steeds grotere uitdagingen worden. Bent u klaar voor een duurzame VvE? Twinss heeft een aantal manieren om te verduurzamen voor u op een rijtje gezet.

De eerste stap naar meer duurzaamheid is het opstellen van een maatwerk energieadvies

Deze grondige inspectie helpt gebieden te identificeren waar u uw energieverbruik kunt verminderen. Een maatwerk energieadvies kan helpen bij het opsporen van onderdelen van het energieverbruik van uw gebouw die niet zo efficiënt mogelijk werken en aanbevelingen doen om deze onderdelen te verbeteren.

Ook kunt u, zonder uw VvE-reserves aan te spreken met behulp van de Energiebespaarlening direct energiebesparende maatregelen in of aan het appartementencomplex treffen. Bovendien profiteert u direct als de bewoners comfortabeler zijn en de maandelijkse energiekosten dalen door de energiebesparende maatregelen.

Mogelijk zijn er subsidies om het verduurzamen van uw VvE deels te bekostigen.

Als u besluit uw VvE te verduurzamen, kan uw VvE in aanmerking komen voor subsidies en stimuleringsmaatregelen. Vanuit de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt momenteel de meeste subsidies. Bij Twinss VvE beheer raden wij VvE’s echter ook aan goed in de gaten te houden of de provincie en gemeente mogelijk subsidies aanbieden.

Een groen Meerjarenonderhoudsplan voor uw VvE

Het advies van Twinss VvE beheer is om een groen MJOP op te laten stellen, zodat wij samen met u kunnen werken aan een duurzame VvE. Een compleet groen MJOP met besparingsplan gemaakt door Twinss geeft u duidelijk inzicht in de huidige staat van het complex. Ook zorgen wij ervoor dat de stappen die nodig zijn om uw VvE levensvatbaar te maken grondig worden afgedekt.

 

Er zijn een aantal manieren waarop in VvE’s energie-efficiëntie- en besparingsmaatregelen kunnen worden toegepast. Onderstaand enkele voorbeelden van de meest voorkomende maatregelen die zijn uitgevoerd door VvE’s. (onderstaand nog even een afbeelding met gegevens, wellicht dit nog even anders omschrijven)

  • Het isoleren van de energetische schil, Dit verder uitschrijven
  • Door over te stappen op LED verlichting kunt u aanzienlijk besparen op de maandelijkse energierekening. U heeft ook de mogelijkheid om bewegingssensoren te installeren, die ervoor zorgen dat het licht automatisch uitgaat in onbezette ruimtes.
  • Een van de beste manieren om minder afhankelijk te worden van conventionele vormen van energie en uw vermogen om een eigen stroomvoorziening te creëren te vergroten is het installeren van zonnepanelen.
  • Als het voor het gebouw niet mogelijk is om zonnepanelen te installeren, zou u als VvE serieus moeten overwegen om over te stappen op een hernieuwbare energiebron zoals wind- of waterkracht. Deze keuzes, die nu door een groeiend aantal energieleveranciers worden aangeboden, kunnen helpen om een VvE duurzamer in te richten.

Bij Twinss VvE Beheer zijn we toegewijd aan het helpen van onze klanten bij het bereiken van hun doelstellingen om de levensduur van hun VvE’s te verlengen. Ons team van deskundige deskundigen kan hulp bieden bij de meest efficiënte manieren om een duurzame VvE te realiseren.

Neem meteen contact met ons op voor meer informatie over de duurzaamheidsdiensten die we aanbieden en hoe we kunnen helpen uw VvE te verduurzamen.

< TERUG