verenigen-van-belangen

Het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan voor uw VvE uitbesteden?

Wilt u het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) voor uw VvE uit handen geven? Twinss VvE beheer helpt u graag verder. Dit is de begroting waardoor u niet alleen overzichtelijk krijgt welk onderhoud precies plaats moet vinden, maar óók welke bijbehorende kosten hier aan verbonden zijn. Deze plannen hebben beiden betrekking op de gemeenschappelijke zaken en het bouwkundig beheer van uw VvE. Samen vormen deze documenten dan ook basis van uw planning qua onderhoud en kosten.

Wat is een meerjarenonderhoudsplan?

Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is een bouwkundig rapport waarin staat wanneer welk onderhoud plaats moet vinden, binnen welke termijn dat idealiter moet gebeuren en wat de kosten zullen zijn van de uit te voeren werkzaamheden. Het onderhoudsplan voor uw VvE heeft betrekking op de gemeenschappelijke zaken van het gebouw van de vereniging. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het opstellen van een meerjarenonderhoudbegroting voor uw VvE een specialistische taak is, die vraagt om de benodigde financiële expertise. Twinss VvE beheer helpt u graag met het opstellen van uw MJOP / MJOB voor het beheer voor uw VvE.

Hoe wordt een MJOP en MJOB opgesteld?

De bouwkundig inspecteur van Twinss  doet eerst een nulmeting van uw meerjarenonderhoudsplan voor uw VvE. Hij neemt de toestand van het gebouw op, maakt een omschrijving van de bouwkundige gebreken en van de te verwachten onderhoudswerkzaamheden. Dit gebeurt aan de hand van de norm NEN 2767 Conditiemeting.  Dit valt onder het bouwkundig beheer van uw VvE. Het rapport wordt voorzien van foto’s, omschrijving van de gebreken, kostenraming en onderhoudsadvies. Het is verstandig om regelmatig een nieuwe conditiemeting te doen. Zou houdt u het onderhoud op peil en voorkomt u verrassingen in het technisch en bouwkundig beheer.

Zo vraagt u een MJOP en MJOB aan voor uw VvE

Via Twinss kunt u voor uw VvE eenvoudig en snel een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) met meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) ontvangen

Dit doet u via de volgende stappen:

  • U vraagt op de Twinss website gratis en vrijblijvend een offerte voor het meerjarenonderhoudsplan en de meerjarenonderhoudsbegroting voor uw VvE. Indien u dit liever telefonisch doet kunt u ons ook altijd bellen.
  • Uw offerte wordt opgesteld aan de hand van de vragen die u beantwoord heeft. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over het appartementencomplex waar u eigenaar van bent. U kunt hierbij denken aan de commerciële ruimtes, de garages of het type gebouw.
  • U ontvangt de offerte van Twinss per e-mail, en deze is altijd vrijblijvend. Indien u akkoord gaat, kunt u de offerte ondertekend naar ons retourneren. We bellen u dan voor het maken van een afspraak voor inspectie.
  • Na deze afspraak ontvangt u een duidelijk rapport met zowel het MJOP als de MJOB voor uw VvE.

Hoe werkt het MJOP beheer in de praktijk?

De VvE beheerders van Twinss verzorgen de jaarlijkse bewaking van de meerjarenonderhoudsbegroting van uw VvE. Dit is een onderdeel van het technisch beheer. Wanneer er groot onderhoud op de planning staat, bezoekt de bouwkundig expert van Twinss de VvE om de actuele staat te beoordelen. Wanneer het werk inderdaad vereist is worden er offertes opgevraagd bij minimaal drie aanbieders. De offertes worden verwerkt in een vergelijkingsmatrix, en tezamen met een advies verzonden aan het VvE bestuur.

Zodra de VvE een keuze heeft gemaakt, geeft Twinss VvE beheer de opdracht aan de gekozen aannemer. Twinss verzorgt ook de bouwbegeleiding, zowel administratief als praktisch. Werkt uw VvE liever met een eigen aannemer? Ook in dat geval kan Twinss u ondersteunen, en begeleiding bieden binnen het bouwkundig beheer van uw VvE.

Hulp nodig bij het opstellen van uw MJOP?

Wilt u als bestuur van een VvE vooraf zo goed mogelijk weten waar u aan toe bent? Om financiële verrassingen binnen het beheer van uw MJOP voor te blijven denkt Twinss graag met u mee. Ons team van specialisten heeft de bouwkundige en financiële kennis in huis om u verder te helpen. Wilt u graag meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Indien u liever persoonlijk contact met ons heeft, staan wij u graag telefonisch te woord via 088-3040800.

Waar kunnen we u verder mee helpen?

Naast het opstellen van een MJOP of MJOB voor het beheer van uw Vve, biedt Twinss ook nog vele andere diensten die goed van pas kunnen komen. Denk aan het administratief, financieel, bouwkundig en technisch beheer van uw VvE. Een overzicht van al onze diensten kunt u vinden op deze pagina.