verenigen-van-belangen

Het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan voor uw VvE uitbesteden? Wij helpen u graag

Terugkerend (of planmatig) onderhoud is van groot belang voor het behoud van de kwaliteit van uw gebouw én voor uw woongenot. Het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) voor een VvE is een specialistische taak die vraagt om bouwkundige en financiële expertise. Twinss VvE Beheer heeft die expertise in huis en helpt u graag.

Wat is een meerjarenonderhoudsplan?

Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is een bouwkundig rapport waarin staat wanneer welk onderhoud plaats moet vinden, binnen welke termijn dat idealiter moet gebeuren en wat de kosten zullen zijn van de uit te voeren werkzaamheden. Het VvE onderhoudsplan heeft betrekking op de gemeenschappelijke zaken van het gebouw van de vereniging.

Hoe wordt een MJOP opgesteld?

De bouwkundig inspecteur van Twinss VvE Diensten doet eerst een nulmeting. Hij neemt de toestand van het gebouw op, maakt een omschrijving van de bouwkundige gebreken en van de te verwachten onderhoudswerkzaamheden. Dit gebeurt aan de hand van de norm NEN 2767 Conditiemeting. Het rapport wordt voorzien van foto’s, omschrijving van de gebreken, kostenraming en onderhoudsadvies. Het is verstandig om regelmatig een nieuwe conditiemeting te doen om het VvE onderhoud op peil te houden en verrassingen in het technisch beheer te voorkomen.

Hoe werkt het MJOP in de praktijk?

De VvE beheerder van Twinss VvE Beheer verzorgt de jaarlijkse bewaking van de meerjarenonderhoudsbegroting, als onderdeel van het technisch beheer. Wanneer er groot onderhoud op de planning staat, bezoekt de bouwkundig expert de VvE om de actuele staat te beoordelen. Moet het werk inderdaad plaatsvinden dan vraagt hij offertes op bij minimaal drie aanbieders. De offertes verwerkt hij in vergelijkingsmatrix en stuurt hij samen met een gedegen advies aan het VvE-bestuur.

Zodra de VvE een keuze heeft gemaakt, geeft Twinss VvE diensten de opdracht aan de gekozen aannemer. Twinss verzorgt ook de bouwbegeleiding, zowel administratief als praktisch. Werkt uw VvE liever met een eigen aannemer? Geen probleem natuurlijk. Ook dan kan Twinss VvE Beheer de begeleiding verzorgen.

Hulp nodig bij het opstellen van een MJOP?

Wilt u als bestuur van een VvE vooraf zo goed mogelijk weten waar u aan toe bent en financiële verrassingen voorblijven? Ons team van specialisten heeft de bouwkundige en financiële kennis in huis om u verder te helpen. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op. Wij staan u graag telefonisch te woord via 088-3040800.